Холивуд си спомня днес за Брендън Лий, който е роден на

...
Холивуд си спомня днес за Брендън Лий, който е роден на
Коментари Харесай

Холивуд си спомня за Брендън Лий

Холивуд си спомня през днешния ден за Брендън Лий, който е роден на 1 февруари 1965-а и е прострелян през 1993-а по време на фотосите за кино лентата „ Гарванът “. Фаталният изстрел е създаден от артиста Майкъл Маси. Куршумът попада в корема на младия му сътрудник и след 12 часа Брендън умира от неспасяема загуба на кръв единствено на 28. Следствието по този начин и не открива за какво оръжието е било заредено с същински, а не с халосни патрони. Това и до през днешния ден остава една от огромните престъпни загадки на Холивуд - събитията към гибелта на Брендън водят до извода, че става въпрос за планувано ликвидиране. От тази покруса нататък ограниченията за сигурност в промишлеността стават доста по-строги. „ Гарванът “ е приключен с дубльор и излиза през май 1994-а, като е отдаден на Лий.

Както се знае, Брендън е наследник на легендата Брус Лий и американката Линда, а сестра му е Шанън Лий. Наскоро дамата стачкува против сцената в „ Имало едно време в Холивуд “, в която Куентин Тарантино и Брад Пит се подиграват с татко й.

Когато Брендън е на три месеца, фамилията се открива в Лос Анжелис, а през 1971-а – се мести в Хонконг поради лимитираните благоприятни условия за работа на Брус Лий в Америка. Детството на Брендън минава в азиатския мегаполис - тогава под английска власт, където по образеца на родителя си се занимава с кунг-фу и взе участие в театрални представления. Брус Лий умира при трагичен случай с лекарства, когато момчето е на 8. Семейството се връща в Ел Ей, а по-късно Брендън влиза в лицей за изкуства, откъдето го гонят за неприятно държание. Изключван е от още няколко учебни заведения. Посвещава се на театралното изкуство в фамозния лицей Емерсън в Бостън в продължение на година. Първия филм, в който взе участие Брендън, е Legacy of Rage (1986), сниман в Хонконг на кантонски език, който той владее от дребен. Участва в ролята на рисков палач в „ Кунг Фу “ на Дейвид Карадайн за дребния  екран. Завръща се към огромния с три екшъна – Laser Mission (1990), Showdown in Little Tokyo (1991) с Долф Лундгрен и Rapid Fire (1992). През 1992-а е определен за основния воин Ерик Дрейвън в „ Гарванът “ по известния едноименен комикс на Джеймс О`Бар. Ерик е рок звезда, който се завръща от света на мъртвите, с цел да отмъсти на бандата, умъртвила него и приятелката му.

Брендън Лий е заровен до татко си в Сиатъл – на 3 април 1993-а, единствено две седмици преди датата, на която е трябвало да се ожени в Мексико за Елиза Хътън, персоналната асистентка на режисьора Рени Харлин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР